Sposób przygotowania

Ryby oczyścić, opłukać, natrzeć solą i pieprzem. cytrynę wyszorować, sparzyć wrzątkiem. Przekroić na pół. Z jednej połowy otrzeć skórkę,sokiem skropić środek i wierzch ryby. Drugą połowę pokroić w plasterki. Koperek opłukać, osuszyć, połowę posiekać. Wnętrze każdej ryby posypać skórką otartą z cytryny. Włożyć też po 2-3 gałązki koperku, 2-3 plasterki cytryny i trochę masła. Dwa kawałki folii aluminiowej posmarować z jednej strony olejem. Na każdym umieścić rybę, posypać ją posiekanym koperkiem i wiórkami masła. Zawinąć luźno w folię i zagnieść do góry boki, tak, aby w czasie pieczenia nie wyciekał sos. Ryby ułożyć na ruszcie grilla i piec po mniej więcej 10 minut z każdej strony lub ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni. Taka ryba doskonale smakuje z ziemniakami z wody i zieloną sałatą.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Jadłam , wysmienity jest
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Mniammmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo dobra jest taka ryba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !