Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z bobem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
żółtko jajek 1 szt
masło 2 łyżki
sól
bób 0,5 kg
cebula biała 1 szt
pieprz do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z bobem

Z mąki, żółtka, łyżki masła i ok 3/4 szklanki gorącej wody zagnieść ciasto.
Farsz:
Bób ugotować na miękko, cebulę zrumienić na oleju. Składniki przepuścić przez maszynkę, przyprawić solą i pieprzem.
Ciasto pierogowe rozwałkować, wycinać kółka, na każdym ułożyć porcję farszu, skleić brzegi. Ugotować w osolonej wodzie.
Ugotowane pierogi polać stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 07.10.2013 10:52
Muszę kiedyś spróbować:)
caralajna 09.08.2012 08:57
super pomysł
Seba 18.06.2012 11:38
super pomysł
Ela15 18.05.2012 09:54
muszę spróbować
Ewelina38 27.04.2012 10:50
ależ smakowite pierożki :P)
Iwona51
Iwona51 26.09.2011 11:05
super
jeta72 28.08.2011 21:48
coś nowego, chyba wypróbuję
kuklik 11.06.2011 10:28
raz w życi jadłam bób i mi bardzo smakował więc i to będzie pyszne
Monika193
Monika193 20.09.2010 08:48
coś dla mojego męża
goofy9 28.08.2010 11:35
hmm ciekawe
Margo1 28.08.2010 08:14
Nie robiłam i nie jadłam. Ale napewno warto zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak