Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z borowikami w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1kg
borowiki 200g
śmietana 30% 2x 400ml
cebula
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z borowikami w sosie

Polędwicę kroimy w niezbyt duże plastry, przyprawiamy solą i pieprzem oraz dajemy na rozgrzaną patelnię z oliwą i podsmażamy ok. 2-3 minuty.
Grzyby kroimy w kostkę i gotujemy, by nie były gorzkie, powstałą wodę wylewamy.
Podsmażamy cebulkę z grzybami, by cebula się zarumieniła, następnie dodajemy mięso i zalewamy śmietaną. Gotujemy na dużym ogniu, by śmietana bulgotała i mogła się zredukować, tworząc tym samym sos.
Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TyTaN 27.02.2017 18:12
wygląda smacznie ,muszę wypróbować z kurkami
Wacław 27.02.2017 13:37
pyszny pomysł na obiad :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak