Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z papryką, marchwią, kukurydzą i fasolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pulpeciki

mięso mielone 1 kg
cebula 1 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl
sól i pieprz do smaku
mąka do obtoczenia

Sos

bulion 2-3 l
koncentrat pomidorowy 1 szt

Warzywa

papryka czerwona 1 szt
fasola czerwona z puszki 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
marchew 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z papryką, marchwią, kukurydzą i fasolą

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy startą cebulę, tartą bułkę, jajka oraz doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy na gładką masę.
Krok 1 - Pulpety z papryką, marchwią, kukurydzą i fasolą foto
2
Z mięsnej masy, mokrymi dłońmi formujemy małe pulpeciki i każdy obtaczamy w mące.
Krok 2 - Pulpety z papryką, marchwią, kukurydzą i fasolą foto
3
Zagotowujemy bulion razem z koncentratem pomidorowym i wrzucamy pulpeciki, gotujemy aż wypłyną.
Krok 3 - Pulpety z papryką, marchwią, kukurydzą i fasolą foto
4
Do pulpetów dodajemy najpierw pokrojoną w plasterki marchew, następnie pokrojoną w sporą kostkę paprykę, a na koniec odsączone fasolę i kukurydzę z puszek. Jeszcze chwilę razem gotujemy, doprawiamy.
Krok 4 - Pulpety z papryką, marchwią, kukurydzą i fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 26.03.2017 15:50
Smakowite pulpety.;)
Babeczka35 26.02.2017 08:56
Pyszne danie.
IKrakowianka 25.02.2017 21:17
fajne danie
gosia1988 25.02.2017 20:11
lubię takie dania
adelajda 25.02.2017 18:16
Smaczny obiadek :)
Stenka 25.02.2017 17:39
ciekawa propzycja
Futka 25.02.2017 16:54
Przepyszne pulpeciki :)
tobi1989 25.02.2017 16:40
Wspaniałe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak