Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat . .
mięso wieprzowe 500 g
kostka mięsna . .
śmietana . .
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: bitki

Mieso kroimy w plastry,nie za grube.Rozbijamy lekko tluczkiem do miesa i obsypujemy przyprawa.Obsmazamy na niewielkiej ilosci oleju po czym zalewamy szklanką goracej wody.Przykrywamy i dusimy na małym ogniu.Co jakis czas uzupelniamy odparowny płyn.Wrzucamy do powstałego sosu kostke pieczeniową i zageszczamy łyżką mąki wymieszana ze smietanką.Dokładnie rozprowadzamy i chwilkę jeszcze podgrzewamy.Podajemy z surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.08.2011 22:41
Bardzo lubię takie mięska.
gosia561 04.07.2011 22:49
świetne
marcia71 03.07.2011 14:18
super wyglądają
SyMiki 25.06.2011 10:35
uwielbiam bitki
iknkirke 22.05.2011 14:08
smaczne
Amira 01.04.2011 23:59
uwielbiam bitki :)
plocia 29.11.2010 21:03
mogłabym je jeść codziennie
Karolcia12 21.10.2010 14:01
uwielbiam to danie
Karolcia12 21.10.2010 14:01
uwielbiam to danie
anja3107 29.08.2010 11:46
super
cukiereczek 29.08.2010 08:27
I obiad gotowy
Ewa111 28.08.2010 09:24
robię podobnie i są smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak