Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowo-jogurtowe pączusie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany waniliwo 150 g
jogurt typu greckiego 10 % tłuszczu 5 łyżek
cukier 1 łyżka
mąka pszenna 1 i 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
jajko 3 małe
olej do smażenia około 1/2 litra
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Serowo-jogurtowe pączusie

Kroki postępowania

1
Do miski przekładamy cały waniliowy serek homogenizowany, dodajemy jogurt typu greckiego, mieszamy. Następnie wbijamy 3 jajka, dodajemy łyżkę cukru i znów mieszamy całość łyżką.
Krok 1 - Serowo-jogurtowe pączusie foto
2
Do masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 2 - Serowo-jogurtowe pączusie foto
3
Całość dokładnie mieszamy. Masa powinna wyjść dość gęsta (będzie lepka).
Krok 3 - Serowo-jogurtowe pączusie foto
4
W małym garnku rozgrzewamy olej. Maczamy małą łyżeczkę w oleju a następnie nabieramy masy na pączki. Jeśli dobrze rozgrzaliśmy olej pączek powinien zaraz wypłynąć na wierzch. Smażymy na raz po około 4-5 pączków. Pączki powinny same się obracać podczas smażenia, jeśli tak nie jest pomagamy im łyżeczką. Smażymy z obu stron na złoto-brązowy kolor (uwaga po rozgrzaniu oleju zmniejszamy płomień, nie smażymy na zbyt dużym bo pączki szybko usmażą się z wierzchu, ale nie w środku).
Krok 4 - Serowo-jogurtowe pączusie foto
5
Pączki odsączamy z nadmiaru tłuszczu
Krok 5 - Serowo-jogurtowe pączusie foto
6
A następnie obficie posypujemy je cukrem pudrem
Krok 6 - Serowo-jogurtowe pączusie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.04.2017 16:38
bardzo dobre
Diana Rusiłowicz 27.02.2017 00:53
Mała pychotka.
MagdalenaIC 25.02.2017 23:22
Dziękuję :)
Krystyna32 25.02.2017 14:03
bardzo apetyczne
aga3103 24.02.2017 20:39
Na pewno są pyszne :)
Bernadeta1 24.02.2017 19:24
bardzo smaczne
Aleksandra/Olcia 24.02.2017 18:19
zapewne były pyszne i szybko zniknęły
Mysiunia 24.02.2017 14:05
ale mam na nie smaka!
Renataj 24.02.2017 11:38
Apetyczne:)
jan_mag 24.02.2017 10:42
świetna propozycja :-)
Madzai 24.02.2017 10:29
Wygląda bardzo smakowicie :)
olkaaa 24.02.2017 10:18
muszę zrobić
Ola1984 24.02.2017 10:15
Pysznie wyglądają :)
Justi2401 24.02.2017 10:03
Piękne i rumiane :)
AZgotuj 24.02.2017 09:53
dobry przepis:)
Róża1 24.02.2017 09:29
przepyszne :-)
pestka 24.02.2017 08:42
z pewnością są pyszne
Maridka19 24.02.2017 08:40
Ależ to musi smakować :)
Wiesława1 24.02.2017 08:15
Pyszne muszą być
anulka69 24.02.2017 07:40
co za pyszność

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak