Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 8 sztuk
cebula 1 sztuka
czosnek 1 główka
sól i pieprz do smaku
ocet do smaku
cukier do smaku
żeberka wędzone 1 sztuka
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Buraczki umyć, obrać i pokroić na cztery części.Zalać buraczki wodą,dodać cebulę i czosnek przekrojone na pół,liść laurowy,ziele angielskie i żeberka.Odstawić na 2 godziny.Po tym czasie zagotować buraczki, dodać octu na smak i wyłączyć gaz.Doprawić barszcz cukrem,solą i pieprzem.Dodać dwa ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 23.02.2017 22:05
Uwielbiam :)
Konczi 23.02.2017 21:27
Uwielbiam taki barszczyk do wypicia ....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak