Sposób przygotowania

Ryz gotujemy na sypko w lekko posolonej wodzie,odcedzamy i studzimy.Mieso drobno kroimy.Pieczarki tniemy w kosteczke.Obrana cebule oraz czosnek drobno siekamy i szklimy na masle.Do cebuli z czosnkiem dodajemy pieczarki smazymy razem az odparuje cały płyn.Dokładamy karkówke i dusimy około 25 minut az mieso bedzie miekkie.Papryki rozcinamy wzdłuż usówamy srodki z pestkami straki płuczemy i osuszamy.Karkówke zpieczarkami łaczymy z ryzem,przyprwaiamy sola pieprzem oraz suszonym tymiankiem i oregano.Straki papryki napełniamy przygotowanym nadzieniem.Wierzchy posypujemy grubo startym serem.Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego w tem.180 st.Pieczemy 35-40 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !