Sposób przygotowania

Jajka mieszamy z maka i piwem.Miksujemy na gładko.Ciasto powinno miec konsystencje nieco gestsza niz ciasto nalesnikowe.Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.Odstawiamy na 20 minut.aby ciasto speczniało.Pomidory tniemy w nieco grubsze plastry.Plasterki kolejno nabijamy na widelec,zanurzamy w ciescie piwnym i wkładamy na mocno rozgrzany olej.Smazymy na złoty kolor z obu stron.Osaczamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym reczniku.Śmietane mieszamy z majonezem.Dodajemy przecisniety przez praske czosnek,sos przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.Podajemy jako dodatek do pomidorowych kotletów

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !