Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa na ostro

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
cebula biała 1 szt
śmietana 2-3 łyżki
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
papryczka chili 1 szt
sól
pieprz
wino białe wytrawne 0,5 szklanki
estragon 1 łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa na ostro

W rondlu rozgrzać masło, włożyć pomidory i dusić ok pół godziny. Dodać obraną cebulę, włoszczyznę, papryczkę chilli, podlać 2 szklankami wody jeszcze chwilę gotować. Wlać pół szklanki wina, dodać listek laurowy, przykryć i gotować około 15 minut. Przetrzeć zupę przez gęste sitko, dodać jagody jałowca, zagotować, doprawić do smaku, posypać estragonem.
Na talerzu dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 27.12.2013 18:52
Pysznie wygląda;)
Iwusia 21.11.2012 23:12
ale pychotka
Motorek 20.06.2012 06:49
bardzo lubię pomidorową
Katarzyna59 13.05.2012 14:34
apetyczna
Smakosz6 22.04.2012 20:15
pomidorowa- poezja smaku
Łukasz15 16.01.2012 10:26
pyszna
Monika193
Monika193 28.08.2010 22:06
apetycznie wygląda
Margo1 28.08.2010 08:12
coś dla mojego męża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak