Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding waniliowo-bananowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń bananowy 1 op.
cukier waniliowy 1 op.
mleko 350 ml
galaretka
cukier puder
woda 100 ml
banan dojrzały duży
masło 75 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding waniliowo-bananowy

Kroki postępowania

1
Galaretkę zalać chłodną wodą, wymieszać i pozostawić do spęcznienia.
Rozpuścić w mikrofalówce lub w gorącej kąpieli wodnej.
Krok 1 - Pudding waniliowo-bananowy foto
2
Zagotować mleko z masłem i cukrem waniliowym.
Krok 2 - Pudding waniliowo-bananowy foto
3
Do wrzącego wlać budyń bananowy rozprowadzony kilkoma łyżkami mleka.
Gotować do zgęstnienia stale mieszając.
Krok 3 - Pudding waniliowo-bananowy foto
4
Do gorącego budyniu dodać napęczniałą galaretkę i mieszać do połączenia.
Krok 4 - Pudding waniliowo-bananowy foto
5
Budyń połączyć ze zmiksowanym albo przetartym przez sitko bananem.
Masę dosłodzić do smaku cukrem pudrem i rozlać do silikonowych foremek na babeczki.
Krok 5 - Pudding waniliowo-bananowy foto
6
Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Krok 6 - Pudding waniliowo-bananowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 22.02.2017 12:32
Fajny deser :)
wwwiolka 22.02.2017 11:34
Bardzo fajny przepis.
RenataZ-et 22.02.2017 11:31
bardzo fajny deser
Wiktoria29 21.02.2017 15:41
super, zjadłabym...
Agnieszka-87-25 21.02.2017 15:17
super smaczny
dodi 21.02.2017 14:52
świetny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak