Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z bakłażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
pomidorki koktajlowe 10 dkg
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z bakłażana

Bakłażana pokroić w cienkie plastry, oprószyć solą i odstawić na 30 minut. Następnie osusz go na ręcznikach papierowych i usmaż na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu przełóż ponownie na ręczniki, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Bakłażana ułóż na talerzykach, udekoruj plasterkami pomidora koktajlowego i listkami sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 04.12.2011 11:52
pomysłowe
Seba 25.05.2011 09:40
pycha
agata1722
agata1722 27.02.2011 18:54
ciekawy pomysł
Margo1 28.08.2010 08:17
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak