Sposób przygotowania

Gruszki obrać i podzielić na pół. Usunąć dokładnie nasienie. Następnie nasmarować masłem 4 duże kawałki folii aluminiowej i zawinąć w nie połówki gruszek. Borówki wyłożyć. Ser pleśniowy rozkruszyć widelcem i zmieszać na gładką masę ze słodką śmietanką. Krem serowy również odstawić na później. Połówki gruszek opiekać na obrzeżu grilla przez około 20 minut. W niezbyt wysokiej temperaturze często obracając. Połówki gruszek rozwinąć i ostrożnie przełożyć na talerze. Otwory gruszek napełnić kremem serowym. Podawać z borówkami. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam grillowane gruszki i jabłka. Na pewno skorzystam z Twojego przepisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    wszystko fajnie tylko ser pleśniowy bym pominął
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    poważna sprawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    a co na to gruszka ?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    lubię gruszki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    a gruszka na to nie możliwe
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wspaniały pomysł na pyszny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !