Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z syropu wiśniowego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 porcje

woda 350 ml
syrop wiśniowy 150 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
sok z cytryny

Dodatkowo

bita śmietana
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z syropu wiśniowego

Żelatynę rozpuść wodzie, a następnie wymieszać z syropem.
Całość doprawić do smaku sokiem z cytryny i przelać do szklaneczek/pucharków.
Deser wstawić do lodówki - do momentu całkowitego stężenia galaretki.
Przed podaniem udekorować bitą śmietaną oraz opcjonalnie świeżymi owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 09.03.2017 11:27
smacznie i zdrowo
gusia1000 22.02.2017 22:29
Bardzo dobra.
Diana Rusiłowicz 21.02.2017 00:38
Prawda...;)
Diana Rusiłowicz 21.02.2017 00:37
Dziękuję :)
Bernadeta1 20.02.2017 20:37
bardzo smaczny deser
Janina 20.02.2017 17:31
Naturalna i zdrowa;))
jan_mag 20.02.2017 11:00
Super galaterka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak