Sposób przygotowania

Filety opłukać, dokładnie osuszyć, pokroić na nieduże kawałki. Oprószyć solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Z mąki, jajka, wody, piwa i soli rozmieszać gęste ciasto naleśnikowe. Jeśli jest za rzadkie, dodać więcej mąki, jeśli gęste - wody. Na głębokiej patelni lub w rondelku rozgrzać sporą ilość oleju. Kawałki ryby nadziewać na widelec, zanurzać w cieście i od razu kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor. Wykładać na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, osączyć z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem można rybę skropić sokiem z cytryny lub podawać z kawałkami cytryny lub limonki.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie wiem czy zrobiła , musiałabym spróbować.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm smaczne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !