Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegańska zupa mleczna z quinoa, czarnym bzem, borówkami i orzechami pekan

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko sojowe waniliowe 1,5 szklanki
quinoa pol szklanki
woda 1 szklanka
dżem z czarnego bzu 2 lyzki
borówki 100 g
orzechy pekan 2 garscie

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańska zupa mleczna z quinoa, czarnym bzem, borówkami i orzechami pekan

Quinoa zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu. Gdy quinoa wsiąknie całą wodę to dodajemy mleko i gotujemy do miękkości. Następnie zupę łączymy z dżemem, mieszamy i przekładamy do miseczki.
Orzechy drobno siekamy i posypujemy nimi zupę. Następnie na wierzchu układamy borówki i gotowe :-) Zajadajmy na zdrówko!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 17.02.2017 19:15
Pyszna zupa
tobi1989 17.02.2017 13:21
Pyszności :)
Małgorzata92 17.02.2017 13:00
Super przepis :)
Konczi 17.02.2017 12:40
bardzo fajny przepis
Futka 17.02.2017 12:08
Świetna i bardzo pożywna zupa :)
RenataZ-et 17.02.2017 11:57
fajny pomysł na zupę
wwwiolka 17.02.2017 11:39
Bardzo ciekawe danie.
AZgotuj 17.02.2017 09:06
Pyszne na śniadanie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak