Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ślimaczki Zewy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
polędwica wieprzowa 18 plasterków surowej wędzonej
mozzarella 200 g tartej
natka pietruszki 1/2 pęczka posiekanego
ser sałatkowy 1/2 krążka typu śródziemnomorskiego
jajko 1 szt
sezam czarny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaczki Zewy

Ciasto rozwinąć a natkę posiekać.
Na cieście ułożyć plasterki polędwicy, posypać mozzarellę, natkę pietruszki a potem cieniutko pokrojony ser sałatkowy.
Brzeg jednego z dłuższych boków posmarować rozmąconym jajkiem i zwinąć roladę zaczynając od brzegu nie posmarowanego.
Roladę pociąć na 1 cm grubości kawałki i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować je jajkiem i posypać sezamem.
Piec 25 minut w temperaturze 210 stopni.
Podawać na gorąco lub zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 13.02.2017 20:35
fajne bułeczki
ZEWA 13.02.2017 18:57
Dziękuję bardzo :)
Bernadeta1 13.02.2017 16:41
bardzo takie lubię, pyszne
Malinka 13.02.2017 11:30
Apetyczne ślimaczki!
Krzysztof15 13.02.2017 10:38
bardzo smaczne
Konczi 13.02.2017 09:40
pysznie wyglądają :)
RenataZ-et 13.02.2017 09:33
wyglądają bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak