Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorki w galarecie Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ozorki wieprzowe 4 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
duża marchewka 1 sztuka
groszek konserwowy 6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki w galarecie Eli

Ozorki zalać wodą,dodać kucharka, liście laurowe,ziele angielskie i gotować do miękkości.Pod koniec gotowania dodać marchewkę.Miękkie ozorki i marchewkę wyjąć z wywaru.Ciepłe ozorki obrać ze skórki i pokroić w plasterki.Groszek wyłożyć na sitko,przepłukać wodą i odsączyć.Marchewkę pokroić dekoracyjnie w plasterki.Do 1 szklanki wywaru wsypać żelatynę i rozpuścić.Wlać do reszty zimnego wywaru.Doprawić solą,pieprzem i maggi.Do małych filiżanek(ja dałam do kubeczków po smakowych bieluchach)na dno włożyć,plasterek marchewki,groszek konserwowy,plasterki ozorków,zalać wywarem z żelatyną,ostudzić i włożyć do lodówki do całkowitego zastygnięcia.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 06.03.2013 15:07
mniam mniam ciekawe!
agnieszka189 01.02.2011 09:07
prezentują się super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak