Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indycze faworki Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
sos sojowy 4 łyżki
sól do smaku
jajko 2 sztuki
mąka pszenna-do panierowania
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Indycze faworki Eli

Mięso pokroić na dość cienkie płaty 10 cm na 2.5 cm.Dodać do mięsa sos sojowy.sól ,paprykę ostrą,czosnek granulowany,wymieszać i wstawić do lodówki na całą noc.Wyjąć mięso,zrobić nacięcie wzdłuż przez środek i przeciągnąć jeden koniec przez nacięcie,tak ,jak przy faworkach.Panierować w mące,roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej pół na pół z kokosem.Smażyć w głębokim tłuszczu na złoto.Odsączyć na papierze kuchennym.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 06.03.2013 15:07
ciekawy pomysł...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak