Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany schab w plastrach

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 200-300 gram
oliwa 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany schab w plastrach

Mięso umyć i osuszyć, pokroić na porcje. Rozbić lekko przez folię. Posypać ziołami, pieprzem, solą czosnkową i przyprawą kucharek, skropić oliwą z oliwek. Odstawić na 2 godziny do lodówki do zamarynowania. Wyjąć i ułożyć na patelni grillowej lub w tradycyjnym grillu i grillować około 5 minut. Odwrócić na drugą stronę i też około 5mniut. Gotowe podawać z ziemniakami do drugiego dania lub z chlebem z dodatkiem sałatki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 12.02.2017 21:17
mniam mniam , fajny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak