Sposób przygotowania

Dynię oczyścić, pokroić na duże kawałki, ułożyć na blaszce do pieczenia (pestki z dyni warto ułożyć na pergaminie i ususzyć będą w sam raz do pochrupania :)) Obrany czosnek przecisnąć przez praskę wymieszać z oliwą, octem, tymiankiem, papryką, solą i pieprzem. Powstałym sosem polać dynię, wstawić na 15-20 minut do piekarnika (190 stopni), aż będzie delikatnie zrumieniona i miękka. Przed podaniem skropić oliwą. Podawać z pieczywem.

Można przygotować na grilu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    muszę wypróbować, bo czas dyni nadchodzi!
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    na pewno spróbuję
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    wygląda ciekawie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smacznosc...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !