Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Eli z grzybów mieszanych

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 50 dkg
masło 1/4 kostki
Bulion grzybowy 2 kostki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy średniej wielkości 1/4 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
śmietana kremowa 30% 250 ml
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
podgrzybki 20 dkg
makaron nitki 250 g
cebula 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Eli z grzybów mieszanych

Cebulę drobno posiekać.Pieczarki i podgrzybki (ja dałam mrożone) oczyścić i pokroić.Jarzyny obrać,umyć.Do garnka wlać 4 litry wody,dodać jarzyny,kucharka,ziele angielskie,liście laurowe i gotować do miękości warzyw.Na patelni roztopić masło,dodać pieczarki,cebulę,przyprawić odrobiną soli,pieprzem i usmażyć.Jarzyny wyjąć (zostawić do sałatki jarzynowej) z wywaru.Do wywaru wrzucić surowe podgrzybki,kostki grzybowe i pogotować 10 minut.Dodać przesmażone pieczarki i gotować jeszcze 15 minut.Dodać makaron.Gotować do miękkości makaronu.Śmietanę wlać do garnuszka,dodać 1/2 litra zupy i wymieszać.Śmietanę wlać do zupy i już nie gotować.Zupę doprawić maggi i pieprzem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 26.12.2010 21:37
Grzybowa jest jedną z moich ulubionych zup.
oliwkowa
oliwkowa 21.11.2010 11:27
Uwielbiam zupa z grzybów
wedith1 05.11.2010 22:23
Uwielbiam grzybowe zupki! Twoja musi być pyszna!
Sarenka 23.10.2010 19:39
Ostatnio widze wiele potraw z dodatkiem grzybow i ogromnie ubolewam nad tym, ze nie moge ich miec :(. Zupka wyglada apetycznie, bardzo lubie grzybowa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak