Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kogiel-mogiel po mojemu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łyżka cukru
łyżeczka gorzkiego kakao
łyzeczka cukru pudru
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kogiel-mogiel po mojemu

Zółtka oddzielamy od białek. Żółtka miksujemy na krem z łyżką cukru. Białka ubijamy z cukrem pudrem. Masę żółtkową ucieramy na puszystko z kakao. Do pucharków rozlewamy masę kakaowo-żółtkową, kładziemy na to czapeczkę z piany z białek, posypujemy po górze kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Matik 05.09.2010 23:16
super
kamilaj 29.08.2010 19:35
też dodaję kakao :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak