Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab duszony w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 600
szynka gotowana 150
oliwa
koncentrat pomidorowy
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: schab duszony w winie

Mięso oddzielić od kości, pokroić na 4-5 piastrów, lekko rozbić, opró­szyć mąką i pieprzem, obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następnie razem z tłuszczem przełożyć do rondla, dodać posiekaną cebulę, pokrojo­ną w kostkę wędlinę, polówki oliwek i koncentrat pomidorowy. Podlać po­trawę częścią wina, postawić na ma­łym ogniu i dusić, od czasu do czasu polewając pozostałym winem. Miękkie mięso ułożyć na półmisku. Podawać z ryżem przyprawionym szafranem lub kurkumą i surówką z kapusty pekińskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 15.12.2010 08:50
smaczne
Emilia22 30.09.2010 09:01
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak