Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z piersią z kaczki z ziemniakami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mięso

pierś z kaczki 1 sztuka

Warzywa

ziemniaki ugotowane 2 sztuki
ogórek konserwowy 1 sztuka
papryka 2 sztuki
pietruszka zielona
cebula biała 1 sztuka

Śmietana

śmietana 18 proc 2 łyżki

Przyprawy

sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
masło 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z piersią z kaczki z ziemniakami

Pierś z kaczki bez skóry doprawić solą i pieprzem i usmażyć na oleju na patelni po 5 minut z każdej strony. Następnie pierś pokroić na mniejsze kawałki i z powrotem umieścić na patelni oraz dodać 1 cebule pokrojoną w piórka i podsmażyć. Do wytworzonego sosu dodajemy pół szklanki przegotowanej wody. Przyprawiamy majerankiem. Chwile dusimy pod przykryciem i dodajemy śmietanę do zagęszczenia sosu.
Ziemniaki gotujemy, następnie ubijamy z odrobiną masła, aby były kremowe.
Całość podajemy w towarzystwie konserwowego ogórka i papryczki pepperoni i przyozdabiamy świeżą natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 04.02.2017 23:21
Fajne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak