Sposób przygotowania

Jabłka myjemy, kroimy na czątki, usuwamy gniazda nasienne, cząski kroimy na plasterki. Śliwki dzielimy na 4 części każdą. Niewielką, żaroodporną foremkę smarujemy masłem. Jabłka i śliwki mieszamy z cynamonem i miodem, układamy w foremce, można lekko skropić wodą. Wkładamy do piekarnika (180 stopni) na 10 minut, wyjmujemy, skrapiamy wodą, posypujemy po górze brązowym cukrem i wkładamy jeszcze na 2-3 minuty. Podawać z gałką lodów waniliowych.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    nigdy nie robilam takiej zapiekanki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    jabłkowej to ja też jeszcze nie robiłam i nie jadłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !