Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany z grilla

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 duży bakłażan
1 łyżka przyprawy za'atar
parę liści świeżej mięty
1 łyżka orzechów ziemnych
sól
oliwa/olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany z grilla

Bakłażana myjemy i kroimy w plastry o grubości max 1 cm. Smarujemy z obu stron olejem i posypujemy za'atarem i solą. Grillujemy do zrumienienia. Na koniec posypujemy rozdrobnionymi i podprażonymi orzechami ziemnymi i liśćmi mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 28.06.2017 14:44
ja tez lubie bakłażana
cookingangelika 17.03.2017 12:05
uwielbiam bakłazan w takim wydaniu
Ada-Gaba 04.02.2017 19:28
uwielbiam bakłażana z grilla
ilka01 03.02.2017 21:06
uwielbiam :)
agaK. 03.02.2017 14:43
Wyglądają fajnie, nie próbowałam sama robić- jeszcze;)
marzut 03.02.2017 14:42
Uwielbiam takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak