Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA PO BRETOŃSKU

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

0,5 kg żeberek
0,5 kg kiełbasy śląskiej,
1,5 litry fasolki młodej,
1 przcier pomidorowy mały,
margaryna 15 dag
4 łyżki mąki
łyżka majranku
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
przyprawa w płynie

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA PO BRETOŃSKU

. wypłukane żeberka dać do garnka, zalać wodą i gotować przez pół godziny, wsypać fasolę , dodać liście i ziele , gotować, w czasie gotowania dodać majranek , kostki rosołowe i pokrojoną w kostkę kiełbase, gdy fasolka już jest miękka wyjąć żeberka oddzielić od kości, pokroić , wsypać do fasolki, dodać przecier, pokroić cebulkę usmażyć ją na margarynine na złoty kolor , do cebulki dodac mąkę i zrobić zasmażkę , gorącą wsypać do fasolki i zagotować. doprawić przyprawami do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.04.2013 00:21
bardzo smaczne
Puszcza 17.03.2013 11:20
pychota taki obiad
Dorota59 24.02.2013 13:12
przepadamy za fasolką
Justyna/Dzastus 24.07.2012 10:11
uwielbiam, wczoraj tez mialam :)
Ela15 01.02.2012 10:03
bardzo lubię
ajres 28.03.2011 15:47
swietne
miki47 28.03.2011 15:13
pysznie wygląda
gusia1000 16.01.2011 20:18
Lubię ją zawsze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak