Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

soczewica z boczkiem i jajkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica zielona 200 g
boczek wędzony 200 g
cebula biała 1 sztuka
czosnek ząbki 3
jajko 4 sztuki
natka pietruszki
sól
pomidory 4 sztuki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: soczewica z boczkiem i jajkiem

• soczewicę ugotować, osączyć,
• boczek pokroić w kostkę usmażyć na chrupko,
• obraną cebulę pokroić w piórka, obrany czosnek w plasterki,
• dodać do boczku, zrumienić,
• dodać soczewicę, musztardę, posiekaną natkę pietruszki,
• wymieszać i przyprawić,
• usmażyć jajka sadzone, pomidory pokroić,
• podawać z soczewicą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wokalista 21.12.2011 10:18
pychotka ! ja robie z marchewka :>
eli_555 16.09.2011 22:37
pyszniutkie
Jolanta40 01.09.2011 20:51
smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak