Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omletowe roladki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 łyżki masła
20 dag mrożonego szpinaku
sól, pieprz
parmezan 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Omletowe roladki

Jajka zmiksować, doprawić solą. Na dużej patelni rozpuścićłyżkę masła, wylać masę, usmażyć omlet.
Rozmrożony szpinak przesmażyć na reszcie masła, dodać śmietanę, ser, odrobinę soli i pieprzu. Szpinakiem posmarować omlet, zwinąć go w rulon, pokroić na plastry o grubości 2-2,5 chm. Podawać z bagietką i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 01.01.2012 17:00
mniam
Kate131 23.05.2011 08:35
pycha
kamilaj 29.08.2010 19:39
rzeczywiście pyszne
mamusia1 27.08.2010 23:22
ciekawy przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak