Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy keczup

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1,75 kg
cebula biała 20dag
ocet 10 % 450 ml
jabłka 35dag
cukier 1\\2 kg
sól
mieszanka ziół do marynat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy keczup

Ocet wlewamy do rondelka , dodajemy mieszankę ziół i gotujemy, następnie przecedzamy . Pomidory obieramy i kroimy w kostkę, jabłka obieramy i kroimy w ósemki, cebulę siekamy. Pomidory, jabłka i cebulę wkładamy do przecedzonego octu i gotujemy cały czas mieszając. Gdy będą miękkie studzimy i miksujemy wtedy dodajemy cukier, jeszcze gotujemy i mieszamy , przyprawiamy solą i pieprzem. Przelewamy do słoików i zamykamy. Pasteryzujemy 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magmonika1995 12.05.2012 21:36
super
misia53 18.09.2010 17:05
Kiedyś co roku robiłam , teraz kupuję
alaaa 11.09.2010 19:38
super do pizzy
Monika193
Monika193 29.08.2010 09:28
ja z chęcią wypróbuję, bo też kupuję
Margo1 28.08.2010 08:34
a też zawsze kupuję , ale dawno temu robiłam, był taki smaczny ,inny.
Kate131 28.08.2010 08:30
zawsze kupuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak