Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z San Escobar

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 2 łyżki
kiełbasa zwyczajna 400 g
pieczarki 200 g
bulion warzywny 1,4 l
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
korniszony 250 g
papryka konserwowa 200 g
woda zimna 100 ml
mąka 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z San Escobar

Kiełbasę kroimy na 3-4 mm plasterki i razem z pokrojonymi na plasterki, pieczarkami, podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
Całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat pomidorowy, majeranek, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 min.
Następnie dodajemy pokrojone ogórki i paprykę, podgrzewamy kilka minut.
Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do zupy, i ciągle mieszając, zagęszczamy.
Do smaku zupę doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 30.01.2017 21:44
wspaniała :)
Ada-Gaba 30.01.2017 18:41
pysznie wygląda
Wafelek2601 30.01.2017 13:14
Super wygląda i pewnie tak smakuje
agaK. 30.01.2017 13:14
Przypomina leczo, dobre smaki:)
Futka 30.01.2017 13:06
Znam te smaki :) W San Escobar serwują najlepszą pomidorową. Ubiegłego roku byłam tam na wakacjach - ach te wspomnienia :) Pyszna zupka! :)
jan_mag 30.01.2017 12:50
Pyszne smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak