Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w słodko-pikantnej marynacie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka 4 plastry

Marynata

olej 4 łyżki
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka
ketchup pikantny 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczka
miód 1 łyżka
Czarnuszka nasiona Prymat 1/3 łyżeczki
sól 0,5 łyżeczki

Porada

czarnuszkę najlepiej zmielić w młynku.

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w słodko-pikantnej marynacie

Do miski wlewamy olej, dodajemy pozostałe składniki marynaty, wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy plastry karkówki, mieszamy żeby mięso było pokryte marynatą. Wstawiamy na kilka godzin lub na noc do lodówki, mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 29.01.2017 16:16
same pyszności do zjedzenia
adelajda 29.01.2017 10:26
Lubię takie mięsko :)
Ania321 29.01.2017 00:42
wygląda bardzo smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak