Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Choinki świąteczne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
żółtko jajek 1 szt
masło lub margaryna 1/2 kostka
jajko 1 szt
cukier kryształ
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Choinki świąteczne

Mąkę połączyć z tłuszczem i żółtkiem, dodać dól, zagnieść ciasto, schłodzić, rozwałkowac na grybość 0,5 cm. Foremką w kształcie choinki (bałwanka lub inną) wyciąć ciasteczka, posypać cukrem, ułożyć na natłuszczonej blasze, piec w temp. 200 stopni na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 30.08.2010 21:29
a i na świeta i tak na teraz dla dzieciaczkow
RenataZ-et 30.08.2010 15:30
fajny pomysł na święta :)
iwa643 30.08.2010 13:29
szkoda ze nie ma zdjecia
marzencia2007 30.08.2010 13:05
idealne na choineczke :) fajny szybki przepis :)
kamilaj 29.08.2010 19:43
i ja bym te ciasteczka powiesila na choinkę :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak