Sposób przygotowania

W garnku rozpuścić masło. Dodać połamaną na tafelki gorzką czekoladę i pokrojone krówki. gotować, aż składniki się połączą. Dodać ryż preparowany i gotować na małym ogniu około 6 minut, cały czas mieszając. Lekko przestudzić, nakładać porcje do łyżek wazowych na środku robiąc wgłębienie (formułując gniazdo). Wstawić do lodówki, aby gniazda stwardniały. Następnie każdą łyżkę zanurzyć na chwilę we wrzątku, aby łatwiej było wyjąć gniazda na talerz.

W kąpieli wodnej połączyć białą czekoladę ze śmietaną. Orzechy zetrzeć na drobnych oczkach tarki, pozostawiając kilka do dekoracji. Po łyżeczce wsypać do gniazdek ryżowych i dopełnić rozpuszczona białą czekoladą. Udekorować ćwiartkami orzechów i schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    idealne dla łasuchów!
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    moje ulubione
  • 0
    original
    Opublikowano

    malenkaaa_85

    wyglada apetycznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    fajnie wyglada:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    coś dla mojego Taty!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    bomba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !