Sposób przygotowania

Udziec umyć , posypać z obu stron przyprawą uniwersalną i papryką oraz pieprzem i odstawić na godzinę, w tym czasie ugotować suszone grzybki i zmielić , kaszę gryczaną podgotować na pół miekko, cebulkę drobno posiekać i usmażyć na złoto - na margarynie. Do miseczki wsypać mięso mielone, grzybki, kaszę , dodać cebulkę i przyprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem, dokładnie wymieszać ( farsz ma być lekko nadsolony) , rozłożyć udziec , do środka dać farsz , zwinąć i uformować udko, spiąć wykałaczkami lub zeszyć nitką, donaczynia żaroodpornego wlać odrobinę oleju, wsypać liście i ziele , udko po wierzchu posypać przyprawą do kurczaka , papryką .Wstawić na pół godziny do piekarnika pod przykryciem, potem wyjąć podlać odrobiną wody i piec jeszcze godzinę podlewając mięso od czasu do czasu sosem

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ależ smakowity,słuszny kawał mięsa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Świetne danie mięsne.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    mniam!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !