Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuzkie paluszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 5
cebuka 1
CZASNEK 2 ząbki
mąka 1 łyżka
ser gruyera 5 dag
jajko 2
masło 1 łyżka
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Francuzkie paluszki

Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na drobnej tarce. Dodać posiekaną cebule, czosnek, mąkę, jajka i przyprawy. Wymieszać. Z masy uformować kulki. W środek każdej kulki włożyć starty ser. Na patelni rozgrzać masło. Włożyć kulki i spłaszczyć je łyżką. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.08.2013 22:56
są na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak