Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe hot dogi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki 2 szt
pomidor 1/2 szt
sałata 2 listki
parówki 2 szt
ogórki konserwowe 2 szt
Cebulka smażona Prymat
ketchup
musztarda

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hot dogi

Bułki kroimy wzdłuż, ale nie przekrawamy do końca. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 3-5 min. Parówki gotujemy we wrzącej wodzie przez około 3-4 min. Wyjmujemy z wody. Pomidora i sałatę myjemy, osuszamy. Pomidora kroimy w półplasterki, a ogórka konserwowego w plasterki.
Bułkę wyciągamy z piekarnika i wkładamy do niej sałatę, parówkę, pomidora i ogórka. Posypujemy prażoną cebulką i na końcu dodajemy ketchup i/lub musztardę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KuchniaMagdaLeny 01.02.2017 01:47
Dziękuję :)
marzut 28.01.2017 14:20
Fajnie wyglądają
anka1988 27.01.2017 11:04
pyszne domowe hod-dogi
Madzai 27.01.2017 09:46
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak