Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka w cieście

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 4-5
jajko 2
sok z cytryny 1/2
mąka 1,5 szklanki
woda gazowana 1 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka w cieście

Jabłka obrać ze skórki i pokroić na plasterki następnie delikatnie wydrążyć środek tak aby powstała dziurka. Jabłka skropić sokiem i oprószyć cynamonem. Jajka połączyć mąką, wodą i proszkiem do pieczenia. Ciasto ma być gęstsze niż na naleśniki. Owoce zanurzać w cieście i smażyć na patelni na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 27.01.2012 13:09
mniam
MAŁY 09.01.2011 19:30
pycha
kasiurek 18.11.2010 20:19
pychoota
mili_kati 22.10.2010 15:47
ciekawe
Margo1 27.08.2010 14:02
dokładnie to samo robię , tylko , że wrzucam jabłka do ciasta naleśnikowego i smażę placki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak