Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa z pomidorami i tuńczykiem sojowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

średnich pomidorów 6
cebula 1
kukurydzy mała puszka
curry, sól, czarny mielony pieprz do smaku
majonezu mały słoiczek
Musztarda chrzanowa Prymat łyżka
natki pietruszki 2 gałazki
jajko ugotowane na twardo 4
ryż 2 woreczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa z pomidorami i tuńczykiem sojowym

W rondelku zagotować wodę z dwiema łyżkami curry i płaską łyżką soli. Wrzucić do niej woreczki z ryżem i ugotować na pół miękko. Ostudzić.

Pomidory obrać ze skóry i podobnie jak jajka ugotowane na twardo - pokroić w gruba kostkę. Obraną cebulę i natkę pietruszki posiekać na drobno. Kukurydzę wyjąć na sito, aby pozbyć się zalewy.

Ryż, pomidory, jajka, tuńczyka, kukurydzę, natkę pietruszki i cebulę wymieszać. Posolić, posypać pieprzem i dodać majonez oraz musztardę. Składniki połączyć i wstawić do lodówki na godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak