Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z sezonową sałatą z oliwą z oliwek
Kroki postępowania
Lasagne podawać z mixem rukoli, roszponki i pomidorków cherry skropionych Sosem sałatkowym francuskim Prymat.
makaron lasagne | 12 płatów |
cebula czerwona | 1 szt |
marchew karotka | 2 szt |
seler naciowy | 2 łodygi |
czosnek | 1 ząbek |
Mięso mielone wieprzowe/wołowe | 500 g |
pulpa pomidorowa | 500 ml |
czerwone wino (opcjonalnie) | 100 ml |
ser parmezan | 100 g |
olej rzepakowy | 3 łyżki |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
masło 82% | 2 łyżki |
mąka | 3 łyżki (kopiate) |
mleko 2% | 500 ml |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
Pieprz biały mielony Prymat | do smaku |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
rukola | 150 g |
roszponka | 150 g |
pomidory cherry | 200 g |
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat | 1 opakowanie |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: