Sposób przygotowania

Oczyszczone, pokrojone warzywa zalewamy ok. 1,5 l wrzątku i gotujemy na wolnym ogniu, aż będą bardzo miękkie, dodając w trakcie kostkę rosołową, przyprawę jarzynową i soląc do smaku. Do lekko ostudzonej zupy wyciskamy ząbek czosnku i miksujemy. Podajemy lekko podgrzaną, posypaną natką pietruszki lub świeżymi listkami innych ziół i ewentualnie kilkoma uprażonymi na patelni płatkami migdałów, przygotowanymi do dania głównego. Zupę tę można przygotować poprzedniego dnia

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Uwielbiam zupy kremy! :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !