Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruskie pierogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

mąka tortowa 2 szkalnki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól do smaku 1 szczypta
jaja 1 szt
woda gorąca 1/2 szklanki
woda 3 litry do gotowania pierogów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
olej 1 łyżeczka

farsz

ser biały 200 gr
ziemniaki 150 gr
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczaka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyzęczki
cebula 1 szt śerdnia
olej do smażenia 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie pierogi

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu.
Krok 1 - Ruskie pierogi foto
2
Wsypać przyprawę kucharek.
Krok 2 - Ruskie pierogi foto
3
Ziemniaki obrać i ugotować z solą, ugnieść lub przecisnąć przez praskę.
Ostudzone połączyć z pokruszonym białym serem.
Krok 3 - Ruskie pierogi foto
4
Wsypać pieprz, sól i wymieszać dokładnie.
Krok 4 - Ruskie pierogi foto
5
Wyrobić ciasto na pierogi z podanych składników i odłożyć na 1/2 godziny.
Krok 5 - Ruskie pierogi foto
6
Następnie rozwałkować ciasto cieniutko. Wykrawać szklanką lub foremką krążki. Nakładać farsz i lepić pierogi. Gotować 3 minuty od wypłynięcia, gotowe można polać masłem z cebulką.
Krok 6 - Ruskie pierogi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 24.01.2017 16:17
Są pyszne;))
w mojej kuchni 24.01.2017 15:20
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak