Sposób przygotowania

Pstrąga czyścimy dokładnie myjemy i suszymy. Najlepiej żeby był w całości (głowa i ogon). Sprawionego pstrąga układamy na foli aluminiowej wysmarowanej oliwą do środka wkładamy masło czosnkowe, natkę pietruszki, i plasterki cytryny 2-3 w zależności od upodobań i wielkości ryby. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zawijamy szczelnie w folię i pieczemy w piekarniku nagrzanym do około 180 stopni około 15-20 min lub na grillu około 20-25 min w zależności od wielkości ryby. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Hmmm... cytryna, czosnek... zjadłoby się, nie powiem ;p

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !