Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsy z pieczona papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kolorowe papryki 4 szt
mięso mielone drobiowe 50 dag
jajko 1 szt
kajzerka 1 szt
pół cebuli
czosnek 2 zabki
sól, pieprz
gałazka tymianku rozmarynu i natki
ew.gałka muszkatałowa
oliwa 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: klopsy z pieczona papryka

Papryke myjemy wycieramy do sucha,nastepnie straki smarujemy oliwa.Układamy na przykrytej papierem blaszce i wsawiamy do piekarnika rozgrzanego w tem. 180 st.Pieczemy az na skórce pojawia sie ciemne plamki.(około 40 minut).Wtym czsie namaczamy kajzerke odciskamy.Obrana cebule kroimy w kosteczke,czosnek przeciskamy przez praske.Mieso mielone przekładamy do miseczki dodajemy bułke cebule oraz czosnek.Przyprawiamy do smaku sola pieprzem.Jesli lubimy dodajemy szczypte startej gałki muszkatołowej.Z masy miesnej forujemy kulki.W garnku zagotowujemy posolona wode,a jeszcze lepiej lekki bulion warzywny.Na wrzatek wkładamy klopsy.Gotujemy około15-20 minut.Gotowe wyjmujemy łyzka,układamy na talerzu.Obkładamy pieczonymi paprykami.Posypujemy posiekanymi ziołami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak