Sposób przygotowania

łopatkę myjemy porcjujemy na kawałki na talerzy wsypujemy wszystkie przyprawy , mieszamy aby się zmieszały i każdą porcję nacieramy w przyprawach i smażymy na patelni. W między czasie w stawiamy w rondelku wodę z 1 kostką i czekamy aż się zagotuje. Po usmażeniu łopatki wrzucamy ą do gotującego się wywaru. Jeśli nam na patelni zostało trochę tłuszczu smażymy dużą cebulkę i wrzucamy do mięska gotującego się . I tak ma to się gotować chociaż 2 godziny, a potem będzie nam się mięsko rozpływało w ustach samo.

Komentarze

  • 6
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Nie ma jak mięsko duszone albo gotowane...
  • 5
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nie przepadam za miesem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    a ja bardzo lubię takie mięsko z kaszą :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    do tego ziemniaki i ogórek kiszony,niebo w ustach
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pychotka !
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    mięsko jest dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Aromatyczne i pyszne mięsko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !