Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z twarogiem wędzonym i olejem dyniowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mix sałat
twaróg wędzony
pomidory 2
kukurydza w puszce
fasola czarna 1 szkl
olej z pestek dyni
szczypiorek
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z twarogiem wędzonym i olejem dyniowym

1. Czarną fasolę namaczamy dzień wcześniej. Płuczemy, ponownie zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.

2. Do dużej miski wsypujemy mix sałat.

3. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory.

4. Wsypujemy opłukaną kukurydzę i ugotowaną fasolę.

5. Dorzucamy poszatkowany szczypiorek i pokruszony wędzony twaróg.

6. Sałatkę doprawiamy czarnym pieprzem i olejem dyniowym.

7. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i zostawiamy na 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.01.2017 19:51
wygląda pysznie
slodkieniebo 23.01.2017 08:41
Musi smakować wyśmienicie :)
norweska20 22.01.2017 23:51
smakowite połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak