Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponką i bryndzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podstwowe

roszponka 2 garście
bryndza 150 g
rzodkiewka 1 pęczek

vinegret

oliwa 2 łyzki
ocet jabłkowy 1 łyżka
woda 1 łyżka
koperek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
kurkuma
Gorczyca biała cała Prymat mielona
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponką i bryndzą

Roszponkę myjemy, odsączamy i ugadamy na talerzu. Łyżeczka nabieramy bryndze i nakładamy na roszponkę. Rzodkiewki myjemy i kroimy na ćwiartki (jeśli są duże każdą ćwiartkę przekrawamy jeszcze na pół). Składniki na sos dokładnie mieszamy tworząc emulsję którą polewamy sałatkę. Serwujemy do duszonych i pieczonych mięs i/lub grzanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 23.01.2017 21:08
bardzo dziękuję :)
Wacław 23.01.2017 15:29
kolorowo i pysznie :-)
bertpvd 22.01.2017 21:15
pyszna, zdrowa sałatka
Wiktoria29 22.01.2017 20:03
prosta i apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak