Sposób przygotowania

Przygotować marynatę: wymieszać starannie piwo, sos chili, sos sojowy, oliwę z oliwek, całą przyprawę do drobiu po myśliwsku oraz pieprz i sól.

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Przełożyć do szklanego naczynia i zalać przygotowaną marynatą. Odstawić najlepiej na całą noc w chłodne miejsce.

Udziec umieścić w rękawie do pieczenia, a następnie w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC przez około 2 godziny. Można podać z duszonymi warzywami i zapiekanymi ziemniakami.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    xdanonx

    Złocisty i przepyszny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    na niedzielny obiad.. pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Oblednie apetyczny! :P
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cudeńko
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    smakata!
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Wspaniały.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !