Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 2 kg
mąka 1\\4

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Ugotowane i osolone ziemniaki przeciskam przez praskę prosto do miski, uklepuję na tzw równą powierzchnię , następnie dzielimy na 4 części , wyciągamy jedną ćwiartkę i wsypujemy mąkę na równo z masą ziemniaków, dajemy z powrotem ziemniaki i ugniatamy ciasto. Ja od razu formuję kuleczki i wrzucam do wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 18.03.2012 22:11
pychota zjeść taki obiad
babcia
babcia 18.03.2012 22:11
pychota zjeść taki obiad
marcia71 03.09.2011 09:28
super
ElizaT 05.02.2011 10:25
dzisiaj będę podobne robiła
katarzynka455 18.01.2011 13:16
bardzo lubię takie kluchy
Margo1 20.09.2010 17:38
Oooo zdjęcia pyzy, a tak wyzywała ,że jest przeciwna dodawaniom zdjęć?
Monika193
Monika193 29.08.2010 09:26
wspaniałe
Kate131 28.08.2010 08:31
pycha tez takie robie
Margo1 27.08.2010 13:08
robię bardzo często

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak